Ma már a cégkivonat ingyen is lehetséges!

cégkivonat

Egy vállalkozás helyzetének megerősítése mindig sürgető kérdés. Tekintettel arra a tényre, hogy az elmúlt években a jogalkotás igyekezett csökkenteni a papírmunkával járó folyamatok mennyiségén, a cégkivonat lekérdezésére szolgáló eljárás nagyban megváltozott. Mikor és kinek van szüksége ilyen dokumentumra?

Nos, a Magyarországon nyilvántartásba vett vállalkozásoknak különböző helyzetekben jöhet jól ez az okirat. Idesoroljuk a pályázatokon való részvételt, a céges bankszámla nyitását, az engedélyek beszerzését, a dokumentumok bankokhoz és más pénzintézetekhez történő benyújtását, valamint a partnerek és az adósok ellenőrzését (alaptőke, igazgatók, végső kedvezményezettek).

Ha eddig csak hitelesített cégkivonattal intézte a fent felsorolt ügyeket, akkor van Önnek egy fontos információnk! Szerencsére hazánkban jelenleg nem mindig fontos és elkerülhetetlen a hiteles okirat benyújtása, mivel sokszor az ingyenesen letölthető cégkivonat is elegendő. Ezt pedig bárki egyedül is elvégezheti egy olyan adatbázisban, ahol a hazai cégek adatai szerepelnek.

admin