Már megvásárolhatóak a minőségi 3D nyomtatók

 

3D nyomtatók színes választéka
3D nyomtatók színes választéka

A piac minden termék tekintetében hemzseg a silányabb minőségtől, amelyeket beszereznek a kevésbé tájékozottak, hogy aztán elégedetlenek legyenek a minőséggel és a működéssel. 3D nyomtatók tekintetében is elmondható ugyanez, azonban jelenleg már olyan lényeges információkat is meg lehet ismerni, amelyek tudatában már sokkal egyszerűbben kiválaszthat bárki egy megfelelő készüléket, ami minden szempontból ki tudja elégíteni az igényeket. A 3dee.hu weboldalon érdekes és hasznos leírásokat lehet olvasni, amelyeket ismerve már biztonsággal lehet egy megfelelő készüléket vásárolni a 3D nyomtatók kategóriájában. Rendkívül fontos tudni, hogy pontosan mire fogjuk használni, hiszen a nyomtatási méret kiválasztásakor ezt elengedhetetlen tudni ahhoz, hogy olyan nyomtatót vásárolhassunk, amelyik megfelel a célnak.

 

A réteg-felbontás felel a nyomtatott tárgy minőségéért, így ennek is érdemes figyelmet szentelni, de a legjobb élőben ellenőrizni még a vásárlás előtt. A bq Witbox megtalálható a budapesti 3D Store-ban, ez a típus a gyári specifikációkban elérhető maximális rétegfelbontást is túlteljesíti, természetesen élőben ezt is le lehet ellenőrizni. A 3D nyomtatók esetében a standardot a 0,1-0,2 mm-es felbontás jelenti, nagyon kis és aprólékos tárgyak esetében pedig, amennyiben szükséges, a 0,5 mm-es, vagy ennél nagyobb felbontás is elérhető. A felületminőség is hihetetlenül fontos a 3D nyomtatás esetében, ezt is a legjobb élőben ellenőrizni a lehetséges nyomtatóknál, hiszen ezt is befolyásolhatja számos tényező, például a különböző filamentek.

 

A sebesség is lényeges, hiszen ha valaki napi szinten szeretne dolgozni vele, akkor egy lassú gép nem lesz jó megoldás. Sok esetben a gyártók az elméleti maximumot adják meg, de a sebesség sok tényezőtől függ. A 3D nyomtatás Budapesten megtalálható Store-jában akár ezt is megvizsgálhatjuk élőben. Arra is oda kell figyelni, hogy milyen nyomtató anyagot lehet használni az adott nyomtatóval. A standard nyomtatóanyag a PLA, amit a legtöbb készülék használ. A 3D nyomtatás Budapest városában elérhető, így itt akár nyomtatni is lehet 3D-ben, de akár készülékeket is lehet vásárolni, tehát érdemes ellátogatni, de előbb az oldalon is meg lehet számos hasznos információt ismerni.

admin