Melyek a “legjobb” dobozok csomagküldéshez?

Kisiparos Eszköz

Akinek webáruháza van, az tisztában van a csomagolás fontosságával. Sokan azonban nem tudják, hogy milyen méretű, típusú és rétegű kelléket szerezzenek be. A Kisiparos Eszköz szerint a webes értékesítésben leginkább a 3 és 5 rétegű dobozok használata a legjellemzőbb.

A tartósság és nagyobb ellenálló-képesség garantált, így szinte 100 százalék, hogy a küldemény épségben eléri a célját. Ugye napjainkban az online üzletelés, vásárlás új szintre lépett, azaz szinte minden az interneten keresztül történik. Mindez az online világ fejlődésének tudható be, illetve közrejátszott az is, hogy a modern ember szereti a kényelmet.

Ha valaki meg szeretne venni valamit mostanság, akkor a legtöbb esetben nem megy el a közeli boltba vagy épp a város másik oldalán található bevásárló központba, hanem az interneten rendeli meg a terméket. Ehhez pedig a webshop részéről elengedhetetlen a csomagküldő doboz, ami garantálja, hogy épségben házhoz érkezzen a kiszemelt árucikk, és így a kliens maximálisan elégedett legyen.

De pontosan milyen csomagoló eszközök állnak az internetes áruházak rendelkezésére? A tartozékok méret alapján csoportosíthatók. Vannak nagy és kis fajták. Az osztályozás történhet anyagminőség szerint is: léteznek 3, 5 és 7 rétegű dobozok. A rétegek száma, illetve az anyag minősége határozza meg a csomagküldő doboz szerkezetét, vagyis a tartósságát, erősségét.

A webboltokat pedig főleg ez a tulajdonság érdekli, tehát a felépítés. A papírdobozok hullámkarton ívből kerülnek gyártásra. A hullámkarton rétegekből épül fel, de ezek a rétegek több típust vonultatnak fel. A három réteggel bíró változatok lehetnek B, E vagy C hullámúak. Az internetes boltok főleg a B és C hullámú dobozokat részesítik előnyben, hiszen a szerkezetük ellenállóbb és strammabb, mint az E fajták.

A speciálisabb BC hullám főleg az 5 rétegű dobozoknál a leggyakoribb anyagtípus. Ott vannak a piacon legellenállóbbnak számító 7 rétegű típusok is. Csak nagyon ritka esetben választják ezt a cégek a csomagok küldésére. A 3 és 5 rétegű csomagküldő dobozok megrendelhetők a kisiparoseszkoz.hu cégtől.

admin