Menopauza tünetei azonnal felismerhetőek

Menopauza tünetei

A változókor különböző mértékben érinti a nőket. Van, aki problémamentesen megy át ezen az időszakon, a nők egyharmadát kevésbé érinti, de van egy olyan réteg, amely komoly, súlyos betegségekkel küzd a klimax ideje alatt.

A változókor tünetei és információk a menopauzáról interneten találhatóak, így minden érintett pontos képet tud alkotni róla. A menopauza tünetei közé sorolható a változókori menstruáció elmaradása, előtte azonban rendszertelenné is válhat. Ami azt jelenti, hogy hosszabb és rövidebb időszakokban jelenik meg, nem havi rendszerességgel. A változókor tünetei közé tartozik a hajhullás, a túlzott szőrnövekedés. A bőr szárazabbá válik, így hamarabb jelennek meg a ráncok. Az elhízás és a magas vérnyomás ugyancsak a klimax tünetei közé sorolhatóak.

A menopauza fizikai tünetei: gyakori fejfájás, izzadás, szapora szívverés és hőhullámok jelenléte. Itt mindig a hormonális változásokat kell okolni, amelyeket orvosilag lehet kezelni. A menopauza lelki okairól is beszélni kell, hiszen sok esetben megváltozik a nő hangulata.

admin