Mi történik egy teljes körű szemészeti vizsgálat alatt?

szemészeti vizsgálat

40 éves korig 2 évente, azt követően pedig évente javasolt szemészeti szűrővizsgálatra menni, mert jobb idejében megtalálni a problémát, ha van, ugyanis a kezdeti stádiumban könnyebben kikezelhető. Akiknek a családjában előfordult szürkehályog, évenkénti vizsgálat ajánlott. A Budai Szemészeti Központnál többféle műszeres mérést is végeznek. Budapesten és Debrecenben egyaránt elérhető ez a szemészeti központ, ahol lehetőség van a szemészeti vizsgálat elvégzésére.

Mindkét helyszínen korszerű szemészeti műszerparkkal, átfogó és specializált szaktudással rendelkező szemész szakorvosokkal várják a pácienseket. Az itt praktizáló szemorvosok a szakterületüknek Magyarországon és nemzetközi szinten elismert képviselői. Az általános szemészeti szűrővizsgálat során a szakemberek megvizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra.

Mivel vannak olyan kórok, amelyek a kezdeti szakaszukban nem okoznak tipikus panaszt, mint például a diabétesz, a magas vérnyomás, a zöld- és szürkehályog, a keratoconus, a makula degeneráció, ezért rendkívül fontos, hogy a krónikus betegségek szemészeti szűrése is megtörténjen. A Budai Szemészeti Központban műszeres méréseket is végeznek az általános szemészeti szűrővizsgálatok alkalmával. Attól függően történnek a műszeres mérések, hogy a szemész szakorvos melyeket javasolja és tartja szükségesnek.

Ilyen a fénytörés szubjektív és objektív meghatározása közelre és távolra, a szaruhártya-görbület mérése, az üvegtest biomikroszkópos vizsgálata, szín- és térlátás, szemfenék, réslámpa, szemmozgások analizálása, a szemnyomás mérés, a könnyfilm felszakadási idő, a szürke- és a zöldhályog szűrés. Körülbelül másfél órát vesz igénybe a szemészeti szűrővizsgálat és a páciens részéről nem igényel alapos felkészülést sem. Mégis érdemes a budaiszemeszet.hu weboldalon tájékozódni azzal kapcsolatban, hogy miket hozzon magával. Az árakat is megismerhetjük az említett portálon, így nem fog meglepetésként hatni majd a fizetendő összeg. A szemészeti szűrővizsgálat rendkívül hasznos, nem szabad kihagyni.

seditor