Miért fontos az autó illatosító és a szagsemlegesítő?

autó illatosító

A gépjárművekbe való légfrissítők és illatanyagok sokak szerint a leghaszontalanabbak, ám másoknak nagyon fontosak és nélkülözhetetlenek. Az autó illatosító típusait általában két csoportra szokás osztani: szagsemlegesítőkre és illatanyagokra.

Az előbbieket a szagok elnyelésére használják és különösen fontos szerepet töltenek be a dohányosok gépkocsijában. A használatuk lehetővé teszi a nikotin semlegesítését és jelentősen csökkenti annak mennyiségét a levegőben. Az autó illatosítóknak alapvetően több változta létezik. Ilyen az ismerős és olcsó „karácsonyfa”, amelynek manapság más, érdekes fajtái is megjelentek különféle hangulatjelek és logók formájában.

A következő típusba a zselék kerülnek. Ezeknek jelentősen hosszabb a használati idejük, ami a gél egyik jellemzőjéhez kapcsolódik vagyis, hogy nem rendelkezik magas illékonysággal. A következő kategóriába a folyékony autó illatosítók tartoznak. Ezek között a legnépszerűbbek a ventilátor rácshoz rögzíthető fajták. A levegő áramlásakor az általuk kibocsátott aroma szétterjed az egész autóban.

admin