Miért olyan jó a vízteres kandalló betét?

vízteres kandalló betét

A mai modern kandallók fontos tartozéka a szellőzőrács. Ahhoz, hogy tökéletesen el tudják végezni a feladatukat, a kandalló szellőzőrács méretezése egy roppant fontos lépése a szerkezet megépítésének. Azért annyira lényeges a megfelelő méret, mert a tűztérben, az égés során keletkezett hőt a kő-, cserép- vagy téglaburkolaton kívülre kell vezetni, hogy a légtérben hasznosítani lehessen. Ha ez túlságosan kicsi, akkor nem fog hatékonyan működni a fűtőberendezés.

Pontosan ez a helyzet akkor is, ha a kandalló szellőzőrács méretezése túlságosan nagyra sikerül. Ha az ideális példány kerül beépítésre, akkor mindenképp biztosított a szabad légáramlás. Érdemes például zsalus vagy diffúzoros rácsok mellett dönteni, amelyeknél a légáramlás problémák nélkül szabályozható. A kandalló szellőzőrács méretezése során a szakemberek azt próbálják elérni, hogy a keletkezett forró levegő áramlása gondmentes legyen. Mostanság azért ajánlják sokan a zsalus megoldásokat, mert ezek a levegő irányításában segítséget nyújtanak.

A Benkel áruházban a letisztultabb szellőzőrácsok közt az acél, antracit, arany, króm, vörösréz, vagy fehér színek közül választhat a vásárló, több méretben. A kollégák pedig rendelkezésre állnak akkor is, amikor a kandalló szellőzőrács méretezése a cél és segítségre szorul a kliens. A shopban megvehető a vízteres kandalló betét megannyi egyedi modellje. Mit kell erről tudni? Nos, ez a korszerű berendezés a fatüzelésű szerkezetek kategóriájába tartozik.

Képes maximálisan kiszolgálni a ház központi fűtését. A vízteres kandalló betét szerkezete a legtöbb esetben egy alsó tűztérből és az erre telepített víztartályból épül fel. Természetesen, sokszor kombinálható egy alsó víztérrel is. Ez igazán akkor éri meg, ha kis helyiségekbe történő telepítésről van szó. Ekkor ugye nem fontos a nagy légfűtő teljesítmény. A Benkel vízteres kandalló betét tartályai hosszláng csöves változatban vásárolhatóak meg. Ezek magas minőségű kazánlemezből hegesztett kiegészítők. A vízteres kandalló betét amellett, hogy magas minőségű és tartós, reális árú és teljesen megbízható. Ezért több éven keresztül tökéletesen működik.

admin