Mikor érdemes gyermekszemészeti rendelőhöz fordulni?

Budai Szemészeti Központ

Az emberi szervezet hihetetlenül csodálatos módon működő rendszer, ami képes saját magát gyorsan helyreállítani, amennyiben ehhez megvan minden szükséges eszköz. Természetesen ez fokozottan igaz a gyermekek esetében, hiszen a kicsik rengeteg problémát hajlamosak kinőni maguktól. Ugyanakkor előfordulhatnak olyan esetleges rendellenességek is, amelyek velük együtt fejlődhetnek és olykor rosszabbak lehetnek a kor előrehaladásával. A látás nagyban befolyásolni tudja a szervezet, valamint a személyiség fejlődését.

Előfordulhat ugyanis, hogy csak azért válik valaki szégyenlőssé, visszahúzódóvá, mert nem lát rendesen rá mindenre és éppen ezért inkább kimarad a játékokból, társas foglalkozásokból. Jobb tehát elejét venni az ilyen jellegű problémák kifejlődésének az időközönkénti szűrővizsgálatokkal. A Budai Szemészeti Központ weboldalán remek tájékoztatót olvashat a gyermekszemészeti vizsgálatokról. Bátran merüljön el szülőként ezekben és amennyiben úgy veszi észre, hogy jó lenne ellátogatni a gyerekkel valamelyik felmérésre, akkor ne habozzon időpontot foglalni!

Tartsa szem előtt, hogy vannak olyan esetek, amikor a Budai Szemészeti Központ nem rendelkezik megfelelő műszeres felszereltséggel a vizsgálatok elvégzéséhez. Ellenben, ha születés utáni vizsgálatról, szemfelszíni gyulladások, allergiák, akut könnytömlő gyulladás, kancsalság, tompalátás, tartós könnyezés alakul ki, vagy szemüvegre lenne szükség, akkor minden feltétel adott a vizsgálatok elvégzésére. Minél hamarabb derül ki, hogy pontosan milyen problémával lehet számolni, annál előbb történhet meg annak a kezelése, megelőzése.

Gyakran már 3 éves kor előtt is megéri elvégezni a vizsgálatokat, viszont az iskolakezdés során mindenképpen szükség van erre. Ha bármilyen tünet jelentkezne vagy egyértelműen furcsán viselkedik a lurkó, ami a szeméhez köthető érzékelésből adódik, akkor nem szabad vesztegetni az időt. Sajnos bármilyen korban megtörténhet egy kellemetlen betegség megjelenése, így érdemes annak elébe menni néhány hatékony felmérés elvégzésével. A jövő generáció tagjainak egészsége mindennél fontosabb.

seditor