Mikor kell az antenna erősítő?

Antenna erősítő

Nem mindenkinek egyértelmű, hogy mikor van szükség egy ilyen eszközre. Az antenna erősítő nem fogja megoldani a gyenge vétel problémáját. Erre akkor van szükség, hogyha a levezető kábel meghaladja a 40 métert a TV és az antenna között.

Továbbá, akkor is sokat javíthat az adáson, hogyha az antenna jele több helyre van szétosztva. Amennyiben a kábel meghaladja a fent említett hosszúságot és a kép még mindig kiváló, akkor nem indokolt az antenna erősítő használata.

A gyenge vételt általában a rossz minőségű kábelek okozzák, amelyek nem képesek olyan frekvencián közvetíteni a jelet, amilyenre szükség lenne. De a hibát gyakran az olcsó, gagyi antennák okozzák.

Ilyenkor felesleges mindenféle tartozékot beszerezni és várni a csodát, mert nem lesz tisztább a televízió által megjelenített kép. Tegyük fel, hogy egy emeletes, 3 hálószobás lakásban élünk! Mindegyikben található TV készülék és még van egy a nappaliban is, esetleg a konyában. Ilyenkor mindenképp hasznos lehet egy antenna erősítő. Az erősítés mértéke decibelben van megadva.

admin