Mit szimbolizálnak a bokaláncok?

bokaláncok

A bokán hordott ékszerek szórakoztató és kacér kiegészítők, amelyekkel feldobhatod a hétköznapi öltözéket vagy elegánsabb ruhákhoz adhatod hozzá a kihívó simításokat. Akár már régóta a bokaláncok rajongója vagy, akár új divat trendekkel szeretnél kísérletezni, a legjobb helyen jársz.

A bokaláncok a keleti kultúrában egészen az ókorig nyúlnak vissza. Sőt, több mint 4500 éves sumér sírokban fedezték fel ezeket. Akkoriban különböző drága és közönséges kövekből, fémekből készültek.

Ha tovább ugrunk az időben az ókori egyiptomiakhoz, a bokaláncot a nők társadalmi státuszuk jelzésére viselték. A drágakővel kirakott arany vagy ezüst ékszert viselő hölgyek általában a gazdag férfiak feleségei voltak. A rabszolgák viszont bőrből készült kiegészítőket viseltek.

Így megérkeztünk a jelenbe. Napjainkban is számos pletyka kering az ilyen ékszer mögött rejlő rejtett jelentésekről. Az egyik szerint azok a nők, akik a bal lábukon viselik a bokaláncokat, azt mutatják, hogy nyitott kapcsolatban élnek. Legalábbis állítólag.

seditor