Mitől függ a koax kábel ár?

koax kábel ár

A koax kábel szabadalmaztatása az 1880-as évekre tehető és az angol villamosmérnök Oliver Heaviside nevéhez fűződik. A mérnök a távíró vezetékek tanulmányozása közben arra a felfedezésre jutott, hogy a vezetékek szigeteléssel való körbetekerése nemcsak csökkenti a jelveszteséget, de tartósabbá is teszi a kábeleket.

A hang-, videó- és egyéb adatátvitel egyaránt lehetséges koax kábelen, lényeges azonban a kifogástalan minőség és megfelelő vastagság, amely a koax kábel ár meghatározója lehet. A folyamatos innovatív fejlesztéseknek köszönhetően, úgymond láthatáron van a kedvezőbb megoldást ígérő alternatíva, az optikai hálózat, a koax kábel még mindig hatékony és megbízható lehetősége a jel továbbítására, tv vagy internet használatakor egyaránt.

A remélt hatékonyság érdekében azonban kifizetődő, ha a kábel kiválasztásánál a minőségre fókuszálunk, amelyre a koax kábel ár lehet iránymutató. A kacsa-audio.hu weboldal kínálatában valamennyi kábel kipróbálható a vásárlást megelőzően, hogy a megfelelő koax kábel ár és tudás mellett dönthessünk.

Az USB USB kábel alkalmazási területei

Az USB, mint szabvány 1996-ban jött létre, de ekkor még maximum 12Mbit/s-os adatátviteli sebességre volt képes, a csatlakozó pedig a manapság jól ismert Type-A, USB-A vagy a nyomtatóknál használt USB-B volt. Ugyan a legtöbb USB USB kábel nagyon hasonlít egymásra, a belsejük jelentősen eltérhet egymástól.

Ezért történhet meg az, hogy míg az egyik kábel csak lassan képes tölteni az eszközt, a másik akár gyorsabban is feltöltheti, mint az eredeti gyári kábel. Az USB USB kábel sebességét és funkcióját a szabvány határozza meg, a csatlakozó alakját pedig a típusok (Type-A, Type-B, Type-C).

Nem kell amiatt aggódnunk, hogy az új USB szabványok megjelenésével a régi eszközök láthatatlanok lesznek, mert minden USB Type-A port visszafelé kompatibilis, tehát bátran alkalmazható bármely Type-A3.2 vagy 2.0 porttal. A digitális forráseszközök és digitális-analóg-konverter készülékek összekötésére használt USB USB kábel megtalálható a kacsa-audio webshop széles kínálatában.

seditor