Mitől is függ valójában az öntözőrendszer ár?

kertfenntartás Budapest

Amikor egy háztulajdonos komolyan fontolóra veszi a kertépítést, akkor szeretné tudni, hogy mennyibe kerül maga a szolgáltatás, illetve mennyi anyagi ráfordítással jár majd az egésznek a fenntartása. A kertfenntartás Budapest városában nagyon változó lehet, és rengeteg mindentől függ, hogy a telepítést végén mennyit is kell kifizessen az ember.

Ezért is érdemes már jóval a projekt elkezdése előtt bizonyos kérdésekre választ keresni. A kertfenntartás Budapest téma boncolgatása előtt azt kell tudni, hogy a tulaj mennyi pénzt akar ráfordítani az egészre? Ez egy fontos adat, amit minden kertmesternek tudnia kell.

Nyilván ekkor a szaki nem akar senkinek a zsebében kutakodni, illetve nem azért kíváncsi erre, hogy tudja, mennyit csalhat ki a megrendelőből. Azonban tudnia kell, hogy mennyit is szán erre a kliens, hiszen a kertépítés akár jelentős összegeket is felemészthet. A kertépítő szeretne egy olyan koncepciót összeállítani, ami egyezik az ügyfél anyagi lehetőségeivel és elképzeléseivel.

A kertfenntartás Budapest szolgáltatás árának a meghatározása majd később jön, amikor már kész a projekt. A kertfenntartás Budapest településén attól is függ, hogy egyáltalán megmarad-e valami a jelenlegi kertből. Nagyon lényeges, hogy az ember azonnal jelezze a kertépítőnek, ha vannak bizonyos dolgok, amiket meg szeretne tartani a kertből.

Ugye a kertépítéskor a legfontosabb eszköznek a locsolórendszer bizonyul. Ekkor a megrendelőket az öntözőrendszer ár érdekli. De mennyibe is kerül egy? Érdemes a kérdésre a választ úgy megfogalmazni, hogy mennyibe nem fog kerülni az egész.

Ugyanis 100 százalék, hogy nem lesz majd az öntözőrendszer ár annyi, mint amennyit a fajlagos, azaz a négyzetméter után gondol. Nagyon nehéz meghatározni a pontos összeget, mivel a sok ármeghatározó tényezőből elég, ha csak az egyik nem optimális, vagy jobb/rosszabb, mint amire számíthat a szakember, és máris nem annyi lesz a végösszeg.

Ahhoz, hogy a megrendelő jobban megértse, hogy mitől is függ az öntözőrendszer ár, érdemes egy példával élni. Mondjuk egy 750 négyzetméteres kertnél, ahol a csak a vízhozamot 60 l/p-nél és 80 l/p-nél számolja ki a mester úgy, hogy minden egyéb paraméter megegyezik, máris akár 100 ezer Forintnyi különbség is létrejöhet.

admin