Mitől különleges az erdei méz?

erdei méz

Az ízletes és egészséges finomságot felnőttek, gyerekek egyaránt szeretik. Nemcsak a megfázás és az influenza esetén segít, hanem komplex hatással van a szervezetre.

Az erdei méz előállításához a méhcsaládokat az erdő közvetlen közelében helyezik el, így a természetes környezetben termő virágokból szüretelnek. Ily módon kellően jó minőségű terméket lehet előállítani. Annak a méznek az összetételét, amelyiknek virágporát az erdőben gyűjtötték, nem lehet megállapítani. Ez függ a helyi növényektől, fajoktól, a gyűjtés idejétől és egyéb tulajdonságoktól. Az erdei méz színe a borostyánszíntől a sötétbarnáig változhat. De mindig sötétebb, mint a réti vagy hársméz. A vadon gyűjtött méz aromája intenzív, élénk és változatos.

Hosszú időbe telik, amíg megkristályosodik, a szavatossági ideje pedig legfeljebb 2 év. Íze édes, enyhén fanyar. Ha tűlevelű erdőben gyűjtötték, savanyú is lehet. Az erdei méz viszkózus, inkább pasztaszerű, de sokszor folyós formában is előfordul. Ez attól a növénytől függ, amelyikről a méhek a virágport gyűjtötték.

seditor