Mivel foglalkozik egy pályázatíró cég?

pályázatíró cég

Manapság nagyon sokféle vállalkozás működik, amelyek különböző területekre szakosodottak, így próbálnak érvényesülni. A hatalmas keresletnek köszönhetően, a pályázatíró cégeknek mindig van munkájuk, hiszen a vállalkozók keresik a lehetőséget, hogy valamilyen forráshoz jussanak, amiből fejleszteni tudják a vállalatukat. Közel sem olyan egyszerű egy pályázatíró cég feladata, mint elsőre gondolná.

Ez teljesen nyilvánvaló, mert amellett, hogy megfelelő tanácsokkal látják el ügyfeleiket, illetve vállalják a pályázatfigyelés komoly feladatát, úgy kell elkészíteniük a dokumentációt, hogy bizonyos mértékű támogatást nyerhessenek el az ügyfeleik részére. Összetett és bonyolult ezeknek a vállalkozásoknak a munkája, ezért kiválóan képzett szakemberek dolgoznak a pályázatíró cégeknél. A Forrás Centrum Kft. munkatársai például közel 900 nyertes pályázattal 13 milliárd Ft támogatást nyertek el az ügyfeleiknek, mindezt, természetesen, sikerdíjas konstrukcióban.

Beruházási döntés meghozatalakor több alternatív lehetőség is kínálkozik a finanszírozási konstrukció során egy vállalkozás számára. Ilyen a pályázat, a hitel, a tőke vagy a saját forrás. Érthető, hogy minden vállalkozó arra törekszik, hogy az adott körülmények között a legkedvezőbb feltételrendszer keretében juthasson forráshoz. A pályázatok ingyen pénznek tűnnek, de azért itt is vannak előírások, kötelezettségek, amelyek költségeket jelenetnek a vállalkozásnak. Ráadásul az uniós pályázatok hátránya, hogy nem mindig akkor van kiírva, amikor a vállalkozónak szüksége volna rá.

Az a cégtulajdonos, aki rugalmasan és viszonylag gyorsan szeretne forráshoz jutni, az jól teszi, ha a hitel irányába fordul. Számos államilag támogatott hitelprogram áll rendelkezésre, akár forgóeszközhitelből, akár pedig beruházási hitelből. Az előbbiek közül a legismertebb a Széchenyi Kártya Hitel, míg a kisebb beruházásokhoz mikrohitel igényelhető. De a három finanszírozási forma közül a legdrágább a kockázati tőke alapú finanszírozás. Itt nincs havi törlesztőrészlet, hanem a futamidő végén egy kikalkulált hozamon kivásárolható a kockázati tőkés.

seditor