NYESZ adókedvezmény – Milyen összegű jóváírásra számíthatok?

nyugdíj előtakarékossági számla

Fiatalon az emberek nem szívesen gondolnak a jövőre. Pedig bármilyen szomorú, az öregkor elég gyorsan elérkezik. Bár vannak, akik már nagyon várják a kellemes nyugdíjas éveket. Ahhoz viszont, hogy kellő megtakarítás álljon rendelkezésre, gyakran nem elég az állami támogatás. Bár mindenki lelkiismeretesen adózik a munkájából az előírt összeghatárig, a legtöbben jól ismerik azokat az egyszerű trükköket, amelyekkel a vállalkozások, cégek előszeretettel élnek. Gyakran megegyezés szerint egy adott összegen felül kézbe megy a juttatás, így mondhatni mindkét fél jól jár.

Természetesen ez tökéletes egészen addig a pontig, amíg elérkezik a nyugdíjkorhatár. Ekkor viszont hiányozni fognak azok a plusz befizetések, aminek eredményeképpen nagyobb összeg ütné a kedvezményezett markát. Van azonban egy olyan megoldás a NYESZ formájában, ami kipótolhatja a hiányzó összegeket. Ez a nyugdíj előtakarékossági számla egy privát befektetés létrehozását teszi lehetővé és mindezt állami támogatás keretében.

A nyugdíj előtakarékossági számla befizetése után annak évi 20 százalékát, de legfeljebb 100 000 forint adójóváírást kaphatsz vissza a befizetett személyi jövedelemadódból. De ez még közel sem minden, ami az előnyöket illeti. Idesorolható a magasszintű rugalmasság. Teljesen szabad elhatározás kérdése, hogy mikor és mennyi befizetés történik, milyen értékpapír vásárlásra esik a választás. Az olcsóság is beletartozik a keretbe, hiszen nem lesz szükség külön kezelő személyre, aki elvégzi az üzleti tranzakciókat.

A biztonság teljesen alap. Ennél fogva nem történhet meg az, ami a magánnyugdíj pénztárakkal esett meg. Idetartozik még a Beva-garancia, aminek keretében a Befektető-védelmi Alap 100 000 euróig kártalanítást garantál. Ennél többet lehet megtudni a grantis.hu weboldalon, ahol a profi szakemberek várnak minden érdeklődőt. Itt az ideje alaposan átgondolni a jövővel kapcsolatos feltételeket és azokat kihasználni okosan, mert ez az egyetlen esély arra, hogy valóban megtörténjen a célzott előkészület azon évekre, amikor már az aktív munka helyett a fókusz a pihenésre esik.

seditor