POS terminál hibakódok – Mik a teendők?

POS terminál

Az egyszerűség és gyorsaság egyre inkább meghatározóvá vált a mindennapi életben. Ennek eredményeképpen már megszülettek az olyan megoldások, gépi rendszerek, amelyek igyekeznek minimalizálni a hibákat és kiküszöbölni az emberi tévedés lehetőségeit. De ez nem mindig megy úgy, mint ahogyan szeretnénk és olykor előfordul, hogy javítani kell a már meglévő rendszereket, illetve elhárítani az azokban keletkező problémákat. A vásárlás a mindennapok szerves része, de már ez sem annyira egyszerű, mint régen volt.

A készpénzzel történő fizetés ideje lassan lejár. Egyre többen állnak át a bankkártya alkalmazására. Ahhoz viszont, hogy a tranzakciók zökkenőmentesen megtörténjenek, szükség van különféle leolvasó rendszerekre. Ez magában hordozza a sérülés, meghibásodás kockázatát az előbb-utóbb mutatni fog ilyen jellegű kihívásokat, tehát előre felkészülni mindenre. Több helyzetben is megjelenhetnek a POS terminál hibakódok.

Amikor ez bekövetkezik, nem kell azonnal kétségbeesni, mert minden kódra van hatásos lépés, amivel az elhárítható. Ami miatt megéri ezekkel tisztában lenni, hogy azonnal láthatóvá válik, pontosan miből ered a kiváltó ok. A fizetéssel, vagyis a kártya elfogadásával kapcsolatos meghibásodásokon túl, még szóba jöhetnek használati, kommunikációs, hardveres problémák is. Minden esetben más jelzést küld a rendszer, aminek a feloldása, javítása nem ugyanazt követeli meg.

Természetesen az üzletvezető, eladó nem köteles műszaki szakemberként értsen a POS terminálokhoz, de jó, ha felismeri a hibakódot és már alapból így tudja jelezni ezt az illetékesek felé, akik esetenként telefonon keresztül tudnak segítséget nyújtani, kiérkezve pedig azonnal tudni fogják, hogy mi a teendő. A CMO egyedi rendszerei sokban meg tudják könnyíteni a kereskedelemben dolgozók életét. A bankkártya terminálok egyszerűen megrendelhetőek, de bérelhetőek is. A megfelelő program segítségével pedig még a mobiltelefon is átalakítható ilyen egységgé, tovább egyszerűsítve az online fizetés módozatait.

seditor