Remekül helytáll a gránit bevonatú serpenyő

Gránit bevonatú serpenyő

Egyre többen jönnek rá arra, hogy a teflon tapadásmentes bevonatát felépítő részecskék a magas hő hatására széttöredeznek, ami azt jelenti, hogy belekerülnek az épp készülő ételekbe.

Sokan ezért is döntenek inkább a gránit bevonatú serpenyő mellett, amivel ezt a gondot végképp el lehet felejteni. A cserét azért is tanácsos komolyan fontolóra venni, mert ha a teflonmolekulák rendszeresen belekerülnek az ételekbe, az hozzájárulhat bizonyos betegségek kialakulásához is. Emiatt is az Egészségvédelmi Világszervezet úgy tartja, hogyha egy mód van rá, érdemes megválni ezektől. Számos kutatás igazolja, hogy a gránit bevonatú serpenyő sokkal jobbnak bizonyul ennél, ugyanis tartósabb és időtállóbb, sőt, az étel is finomabb benne.

Ezt a magas fokú ellenálló képesség jellemzi, roppant könnyedén tisztítható, és valóban teljes mértékben tapadásmentes marad. Mivel a gránit az egyik legkeményebb természetes anyag, biztosra veheti a tulajdonos, hogy ez több évig is remekül szolgál majd. A gránit bevonatú serpenyő sok helyen igen olcsó.

admin