Sokak kedvence a fehér rum

Fehér rum

Az alkoholos italok rajongói nem félnek kipróbálni olyan nedűket, amelyek kicsit eltérnek a megszokottól, valami mást nyújtanak. Sokan egyből beleszerettek a fehér rum ízébe azután, hogy megkóstolták ezt. Ez a nádcukorgyártáskor megmaradt melaszból vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt szesz. Az így kapott tiszta párlatot legtöbbször tölgyfahordóban érlelik, és arra is van példa, hogy karamellel ízesítik, színesítik a nedűt.

A fehér rum alkoholtartalma 38 és 60 százalék között mozog. A Karib-térség és Latin-Amerika a világ rumtermelésének a központja, ahol nagyon szeretik ezt az emberek, és ünnepekkor szívesen megbontanak egy üveggel.

Sok országban eredetileg a fehér rum italt főként koktélokban használták fel, míg az arany és sötét fajtákat magukban fogyasztották. Azonban ez változóban van, és az utóbbi kettő is kedvelt koktélösszetevővé vált. A fehér rum azért is népszerű, mert kellemes az íze, egyáltalán nem erős. Ennek elterjedését igazolja, hogy sok magyar webshopban is megvehető.

admin