Szlovák Tatratea hazánkban is kapható

Tatratea

Közeli szomszédunk az új évezredben a piacra dobott egy különleges italt, ami egyre több országban válik ismertté. A Szlovákiából érkező Tatratea, ahogy a nevében is benne van, tényleg teából készül.

A Karloff nevet viselő cég az ital készítéséhez likőrt vesz alapul, majd ahhoz adja hozzá a különböző gyógynövényeket. Legnépszerűbb palackja eléri a félmilliós eladási számot évenként, így érdemes tudni a létezéséről. Alkoholtartalma olyan széles skálán mozog, hogy nem lehet egyet kiemelni, a 14 ízben kapható keverék mindegyike egyedi.

A whiskyhez hasonlóan tölgyfahordóban érlelik, de a 3 évet 8 hétre csökkentik. Eredetileg a névadó hegységben, a Magas-Tátrában dolgozó emberek alkották meg, mivel gyakran kínálták a vendéget olyan forró teával, amit likőrrel ízesítettek.

A nagyüzemi gyártása később, 2003 elején indult be és eleinte kisebb tételek készültek. Ma már nemcsak tea alapú változata létezik, hanem készítettek gyümölcs és gyógynövény alapút is. A Tatratea 2010 óta hazánkban is megtalálható.

admin