Szürkehályog műtét kisokos – Mit kell tudni erről a műtétről?

szürkehályog műtét

Manapság már könnyedén meg lehet szabadulni a látást nagymértékben rontó és zavaró szürkehályogtól. A www.budaiszemeszet.hu remekül összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a szürkehályog műtétről. Mint mindenhol máshol, itt is egy részletes kivizsgálással kezdődik az egész. A szakemberek ellenőrzik a látásélességet, illetve elvégzik a szemnyomás mérését és a pupilla tágításos vizsgálatot.

Persze fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy más vizsgálatok is szükségessé válnak azért, hogy az orvosok a lehető legtöbb információt begyűjtsék a páciens állapotáról, szemének felépítéséről. Az eredmények alapján a szakember részletesen tájékoztatja a beteget, hogy milyen látásélesség érhető el lencseműtéttel.

Mi a teendő a műtét napján? Mire kell felkészülni? Mindig tanácsos egy kísérővel érkezni a megbeszélt időpontban. Habár a műtét nem jár altatással és semmiféle injekcióval, jó, ha van valaki, aki támogatni tudja az illető személyt. Az érzéstelenítés mindig szemcseppel történik, így fájdalom szóba sem jöhet a beavatkozás során, illetve mindenféle nagyobb kellemetlenséget el lehet felejteni.

A műlencse beültetés során a legmodernebb eljárást használják a Budai Szemészeti Központ szakorvosai. A sebész a szemfelszínen apró metszést ejt, amelyen keresztül ultrahangos módszerrel távolítja el a páciens saját szemlencséjét. Mivel a seb hihetetlenül kis méretű, ezért a gyógyulás a lehető leggyorsabban történik a műtétet követően.

Sokan nagyon örülnek annak, hogy az egész procedúra 10 percnél tovább nem tart. Persze a műtét befejeztével nem lehet azonnal távozni. A helyszínen kell maradni maximum 2 óráig, ami leginkább a pihenésről szól.

Ha semmiféle komplikáció nem lép fel, a páciens hazamehet és a megbeszéltek szerint egy vagy két nap múlva a Budai Szemészeti Központban kell megjelennie kontrollvizsgálaton. Az első kontroll során a szakemberek megnézik, hogy milyen állapotban van a szem, mennyire megy jól a gyógyulás, mennyire volt sikeres a műtét. Két hónappal a beavatkozás után újra ellenőrzik az orvosok a látásélességet.

seditor