Természetes környezeti szűrő az oxigén fa

oxigén fa

Ha úgy döntött, hogy Paulowniat vásárol, jó ha ismeri a növény ültetésének rejtélyeit. Az előnevelt császárfa, amit vásárlóinknak értékesítünk, speciális tároló edényekben kerül eladásra. Annak érdekében, hogy a növény jól gyökerezzen a talajban, kerülendő a fagyos időjárásban történő ültetés. Még a késő fagyok is hátrányosan befolyásolhatják a fa állapotát. A fiatal növény hidegérzékenysége arra kötelezi a tulajdonosát, hogy nyomon kövesse annak a térségnek a regionális jellemzőit, ahol a Paulownia nőni fog.

A már kétéves előnevelt császárfát korábban is ki lehet ültetni a tároló edényből, ha nincs rajta zöld levél. Egy ilyen eljárás megengedett, mivel a fiatal csemete alvó állapotában nem rendelkezik kifejezett érzékenységgel a hideg időjárásra. Ennek oka az a tény, hogy a növény télen megkeményedik. Az előnevelt császárfa, aminek ára mindenkit kellemesen meglep a díszfa iskolánkban, a beszerzés utáni 1 éven belül kiültethető. Az új helyen történő gyökéreresztés sikere azonban sok tényezőtől függ.

A modern civilizációban a gyorsan növekvő fák olyan természetes “gyárak”, amelyek friss levegővel látják el az embereket és a lehető legrövidebb időn belül hatalmas mennyiségű biomasszát termelnek. Az európai országokban, elsősorban Svédországban aktívan alkalmazzák az oxigén fa néven ismertté vált növényt technológiáját a szennyezett talaj, a felszíni víz és a légkör tisztítására. A fa sajátossága, hogy képes a szennyvizek felszívására a talajon keresztül. A korona nagy levelei a másik olyan szűrő-átalakító rendszerként szolgálnak, amelyek megmentik az embereket.

A oxigén fa kezdeti 2 éves szakaszában a levelek nagy mennyiségű oxigént bocsátanak ki a légkörbe. Ezzel csapdaként is működnek a zajnak és a pornak, míg a felgyorsult anyagcsere a fát valódi levegő-gyárrá változtatja. A Paulowniat gyakran ültetik a hidrogén-szulfiddal szennyezett ipari helyszínekre, a parkosított és wellness részlegekre. Hazánkban az oxigén fa 5 év alatt képes kiváló minőségű tűzifát előállítani, míg másnál ez sokkal tovább tarthat.

admin