Tévhitek az öntöző rendszerrel kapcsolatban

Öntöző rendszer

Szeretné, ha végre gond nélkül meg tudná oldani a növénygondozást a kertben és igénye van arra, hogy az udvaron található pázsit mindig esztétikus képet mutasson? Akkor elérkezett az ideje annak, hogy lépéseket tegyen az ügy érdekében, hiszen a tökéletes paraméterekkel rendelkező öntöző rendszer telepítése könnyedén igényelhető. Mindenekelőtt azt tudnia kell, hogy a köztudatban rengeteg tévhit él, ami arra sarkallja a háztulajdonosokat, hogy végtelennek tűnő ideig halogassák a munkálatokat.

Sokan azt gondolják, hogy az öntöző rendszer megvalósítása hatalmas pénzösszeget emészt fel, ez azonban messze áll a valóságtól, hiszen az egyes termékmárkák között nagy árkülönbségek vannak. Ez lehetővé teszi, hogy azok a házigazdák is ki tudják élvezni az öntöző rendszer kiépítésében rejlő előnyöket, akik nem rendelkeznek az átlagosnál magasabb jövedelemmel. A másik téves elképzelés szerint, rengeteg vízre van szükség ahhoz, hogy a csővezetékek megteljenek és elegendő nedvesség jusson a fűre vagy a növényekre.

Többek között ez sem állja meg teljesen a helyét, hiszen amennyiben precízen meg van tervezve a rendszer, akkor ilyesmitől nem kell tartani. Ezek mellett az a hír is előszeretettel kap szárnyra, hogy az öntözőrendszer javítás nagyon bonyolult, éppen ezért jobb, ha az érintettek igénybe sem veszik. Nos, az igazság az, hogy amennyiben valamilyen alkatrész vagy kiegészítő elromlik, akkor azt könnyen ki lehet cserélni és ebben az esetben nincs szükség a komplett öntözőrendszer javítás folyamatára.

Viszont, ha valamilyen komolyabb probléma merül fel, akkor az általában a hanyag, szakértelem nélküli tervezés, illetve kivitelezés eredménye. Ilyen például, amikor a hűvös idő beköszöntésével a fagy jelentős károkat tesz a csövekben vagy más alkatrészben. Ebben az esetben kétség kívül szükség mutatkozik az öntözőrendszer javításra, de amennyiben a megfelelő szolgáltató mellett teszi le a voksát, akkor nagyobb hangsúly kerül a megelőzésre. A problémák elkerülése érdekében, a munkálatokat érdemes megbízható szakemberekre bízni.

Print Friendly, PDF & Email

admin