A tökmagolaj mindennapos fogyasztása

Hidegen sajtolt tökmagolaj

Egészségét nagyon sokféle módszerrel és természetes gyógynövényekkel őrizheti meg. A férfiaknál a hidegen sajtolt tökmagolaj prosztata megnagyobbodás ellen remek gyógyító szer lehet. Legfőbb hatóanyagának a Delta-7 fiszterolt tartják, mivel szerepe van a prosztata megnagyobbodás megelőzésében, illetve a kialakult problémát is kezelni tudja.

Antioxidáns tartalmának köszönhetően, megköti a szabad gyököket, biztosítja az érrendszer és a szív helyes működését. A tökmagolaj nagyon jó telítetlen zsírsav forrás, ami által mérsékli a gyulladásos panaszokat, és az emésztőrendszerre is jó hatása van. Külsőleg, illetve belsőleg egyaránt alkalmazható. Külső használata során hidratálja, rugalmassá teszi a bőrt, emellett még feszesebbé változtatja annak kötőszövetét.

A kozmetikában masszázsolajként is nagyon kedvelik. A hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon sok ásványi anyagot és vitaminokat tartalmaz. A kutatók szerint ebben a formában leginkább a prosztata panaszainak kezelésére és gyógyítására ajánlott. Mindennap fogyaszthatja, napi 1 kanállal javasolt.

admin