Üvegfestők az árnyalatok bűvöletében

üvegfestők

Amikor valaki rátalál arra a hobbira, ami feltölti, kikapcsolja, ellazítja, akkor abban szeret elmélyülni, fortélyokat tanulni, kísérletezni. Az üvegfestés is ilyen. Aki egyszer belekóstol, az valamilyen szinte a rabja lesz. Többféle módszer is van az üveg dekorálására, persze nemcsak festékkel lehet. Az üvegfestők szintén eltérő anyagokkal dolgozhatnak.

Talán azt lehetne mondani, hogy aki szeretné kipróbálni, annak a vízbázisú fajták ajánlottak, ráadásul azokat használati tárgyakra, például poharakra lehet felvinni, majd kiégetni, így vízállóvá válnak. Az üvegfestők között is vannak olyan személyek, akik mindegyik fajtát kipróbálják, amíg megtalálják a számukra ideálist.

Persze olyanok is vannak, akik mindvégig mindegyiket használják, annak függvényében, hogy mit dekorálnak. Az üvegfestők véleménye pedig abban szinte biztosan megegyezik, hogy ez nem csupán egy hobbi, hanem szenvedéllyé válik, amennyiben valaki egy kicsit komolyabban foglalkozik vele. Ki kell próbálni és nemcsak egyetlen alapanyagot vagy technikát, hanem mindet. Így lehet ráérezni, hogy melyik áll hozzánk a legközelebb.

seditor