Miből készül a vodka?

Vodka

Még néhány hét és már nem a meleg miatt kell aggódnunk, hanem inkább a hideg ellen kell majd védekeznünk. Ilyenkor remekül jön egy olyan ital, ami belülről felfűt minket. Erre a feladatra a vodka tökéletesen megfelel. Az orosz vidékeken már régóta használják és nagy sikerrel.

Mondjuk szükség is van rá, mert az ország bizonyos pontjain az év minden szakában igen hűvös az időjárás. Persze más nép is gyártja a vodkát. Hagyományosan gabonából és burgonyából készítik, de valójában minden cukor vagy keményítő tartalmú növény megfelel alapanyagként. Az eljárás alapját az erjesztés és az ezt követő lepárlás adja. Az eredmény egy elég magas alkoholtartalmú készítmény.

A vodka magában, jéggel egyaránt fogyasztható, de gyakori koktélalapanyag is. A felhasználásának a területei nagyon tágak. Széles kínálat érhető el a különböző márkakereskedésekben, de online is. A vodka remek társasági ital. A tárolása nem igényel semmilyen speciális körülményt, ezért raktárban, pincében, kamarában egyaránt eláll hosszú éveken át.

Print Friendly, PDF & Email

admin