Posted in Érdekes helyek

Fiji, a varázslatos egzotikus nyaralás célpontja

Szánjon időt egy kellemes üdülésre, pihenje ki a hosszú és fárasztó mindennapjait! Csodálatos tájak, napsütés, tengerpart, minden igényt kielégítő egzotikus nyaralás várja Önt Fiji szigetén, ami a Csendes-óceán déli részén elhelyezkedő ország és szigetcsoport.

Két nagy és sok apróbb szigetből tevődik össze, összesen 322 sziget számlálható, ezek közül csupán 106 lakott. Luxusszállodák, békés tengerpart, kellemes meleg, hűs koktélok várják Önt, de akik kalandban is szeretnének részesülni, erre is lehetőséget kínál ez a tökéletes nyaralóhely.

Posted in Érdekes helyek

Óbudai sóbarlang gyógyító hatása

Tökéletes kikapcsolódásra vágyik úgy, hogy közben ez az egészségének is jót tesz? Látogasson el Óbudára, ahol lehetősége nyílik mindkettőre! Óbudai Kristálysó Barlang (sobuda.hu) rendkívül pozitív hatással lesz szervezetére a sókristály gyógyító ereje révén és ugyanabban a környezetben ,még változatos szabadidőprogramokkal is várjuk a hozzánk látogatókat. A sóbarlang himalájai barlangokból származó sókristállyal van kirakva, hogy ezzel az egészséges klímával hozzájárulhasson az Ön egészségéhez. Látványos és egyben nyugtató élményt lehet tapasztalni, mikor a só felületen végigsétálunk a barlang területén. Családok számára ideális lehetőség, hiszen gyermekeknek is biztosítunk szórakoztató és játékos programokat. Amíg a szülők lazítanak, addig a gyermekek sem unatkozhatnak nálunk. Főleg légúti panaszok enyhítésére ajánlott a sóbarlang, de immunrendszeri problémák és ízületi panaszok enyhítésére is rendkívül hatékony hatással van a környezet.

Posted in Érdekes helyek

Az utak nélküli falu

Amikor Hollandia nevét halljuk, akkor több dolog juthat eszünkbe, mint hollandiai jellegzetesség. Ilyen például a szélmalom, a fapapucs, vagy épp a tulipánmezők. Ezt a három dolgot talán mindenki tudja azonosítani Hollandiával. Van viszont egy sokkal különlegesebb látnivalója is Hollandiának, amiről kevesebben tudnak. Ez a hely nem más, mint egy falu, aminek Giethoorn a neve és magyarul kecskeszarvat jelent.

A nevét állítólag onnan kapta, hogy 1170-ben itt pusztító árvíz után rengeteg kecskeszarvat találtak, amelyek több mint valószínű, hogy az árvízben elpusztult kecskéktől származnak. Miért is annyira különleges ez a hely? Azért, mert nincsenek utcái, a házakat csatornarendszerek választják el egymástól, így csak csónakkal, vagy fahidakon lehet őket megközelíteni.

Posted in Érdekes helyek

Mesés helyek Európában

Már amióta ember az ember, azóta felfedezte és ki is használta azt, hogy a földalatti részeket is be lehet lakni, ki lehet használni, sőt, létre is lehet hozni kisebb-nagyobb üregeket a föld mélyében, akár lakhatási céllal is. Bizony vannak szép számban, szebbnél szebb, mesterséges és természetes földalatti csodálatos helyek, amelyeket érdemes megismerni.

Ahhoz viszont, hogy gyönyörű földalatti építményeket, esetleg barlangokat lássunk, nem kell elmenjünk Párizsba a város alatt meghúzódó alagútrendszerig, hiszen hazánkban is vannak szép számban barlangok, föld alatti építmények. A főváros talán legizgalmasabb helye a Budavári Labirintus, ám sajnos az eredeti kiállítás nem látható, de a helyszín megmaradt és folyamatosan bővülő új látnivalók várják a látogatókat.

Posted in Érdekes helyek

Érdekes helyek Budapesten

A legtöbb esetben nem kell messzire menjünk azért, hogy érdekességekre bukkanjunk és felleljük a szép dolgokat, egyszerűen csak nyitott szemmel kell járnunk a világban, környezetünkben. Vegyük például a budapestiek esetét és nézzük meg, hogy milyen érdekes helyek találhatóak a közvetlen környezetükben, saját városukban, amiről talán eddig még nem is hallottak. Párok, vagy magányos lelkek egyaránt figyelmébe ajánljuk a VIII-ik kerületi oázist, a csodálatos Füvészkertet, ahol bárki sikeresen elvonulhat egy kis időre a nagyváros zaja elől. Aki Budapesten mediterrán és egyben misztikus hangulatú helyet szeretne felkeresni, annak mindenképpen tanácsolni tudjuk, hogy keresse fel a Rózsadombon található macskaköves zegzugos utcát, ami még a Gül baba türbéje miatt is érdekes.

Posted in Érdekes helyek

Autópálya a dzsungel fölött

Számos érdekes hely van a világban, amelyeket a természet alkotott, de olyan is bőven akad, amelyik az emberek keze munkáját dicsérik. Hogyha valaki azt mondaná, van 59 kilométer a tengerig és oda autópálya vezet, akkor sokan azt gondolnák, hogy egy unalmas útszakaszra kell számítsanak. Pedig a Sao Paulo és a tengerpart közötti autópálya szakasz egyáltalán nem unalmas.

Ezt az autópályát a bevándorlók autópályájának nevezik, vagyis: “Rodovia dos Imigrantes”-nek. Ezt a nevet azért kapta, hogy így emlékezzenek meg a bevándorlók hozzájárulásáról a brazil kulturális, gazdasági fejlődéséhez. Ezt az autópályát, amit a brazil autópálya mérnökök vakmerő hőstettének is tartanak, 1974-ben építették és azóta bővítették is. Hogy miért is annyira különleges ez a pálya?

Posted in Érdekes helyek

Érdekes helyek Erdélyben

Azt hinnénk, hogy a csodálatos helyekért el kell utaznunk messze a világba. Pedig, hogyha jobban körülnézünk akkor észrevehetjük azt, hogy közvetlen környezetünkben is vannak szép helyek, amelyeket érdemes meglátogatni. Erdélyben is vannak érdekes helyek, amelyekből most hármat szeretnénk megemlíteni.

Erdély egyik különlegessége a Szent Anna tó, ami egy kialudt vulkán kráterében alakult, ki a tenger szintje fölött 950 méter magasságban. A tó Dél-Kelet Európa egyetlen krátertava, ami majdnem teljesen kör alakú és teljesen hegyek veszik körül. Ám nemcsak természeti látványosság, hanem teljes mértékben ki is lehet használni ezt a tavat, ugyanis nyaranta a hűsítő vizében a turisták fürdőznek, de csónakázókat is látni lehet rajta.

Posted in Érdekes helyek

Érdekes helyek a világban!

A világban nagyon sok olyan hely van, ahová érdemes lenne elmenni. Nagyon sokan mondják, hogy elmennének majd ide vagy oda amikor nyugdíjasok lesznek, hiszen akkor lesz idejük utazni. Bizony nagyon sok nyugdíjas megteheti ezt, de nem mindenki éri meg azt a kort, vagy ha megéri, akkor már elmegy a kedve az utazástól. Éppen ezért is akkor kell megtenni, amikor jön a vágy. Rengeteg természetes és mesterséges látnivaló van a Európában, Afrikában, vagy általában a világ minden táján, így hazánkban is. Aki tehát nem tudja megengedni magának, hogy különleges országokba utazzon az sem szabad elkeseredjen, hiszen hazánkban is rengeteg érdekes hely van, ahová érdemes elmenni. Vannak nekünk is barlangjaink, tavaink, virágmezőink és hungarikumok, amelyek csodájára eljárnak szerte a világból.

Posted in Érdekes helyek

Gyönyörű látnivalók, amit semmiképp sem szabad kihagyni

Ahhoz, hogy megcsodálhassunk egy gyönyörű, látványos és mesébe illő tájat, nem kell feltétlenül mérföldeket utaznunk, elég, ha a környezetünkben egy kicsit körültekintünk. Például a természeti kincseiben gazdag Románia nagyon sok feledhetetlen látnivalót tartogat minden kíváncsiskodó számára, amit mindenképp érdemes megnézni, főként abban az esetben, ha a környéken járunk. A Bigar – vízesés Románia egyik legszebb látnivalói közé tartozik, ezért bárki, aki Krassó – Szörény megyében jár, vétek lenne kihagynia ennek megtekintését. Sokan úgy félik, hogy eme vízesés különlegessége folytán felveszi a versenyt a világ mondhatni bármelyik vízesésével szemben. Ez a gyönyörű vízzuhatag minden oda látogatót képes lenyűgözni, ezért sokan a világ leglátványosabb vízesésének is nevezik.

Posted in Érdekes helyek

Páratlan helyszín, ahova mindenképp érdemes ellátogatni

Bizonyára mindenki álmodozik olyan meseszép, és varázslatos helyszínekről, ahova egyszer az élete során el szeretne látogatni. Vannak olyan személyek, akik az egzotikus utazásokat részesítik előnyben, míg mások inkább a misztikus, varázslatos helyszíneket szeretik megcsodálni. Azoknak a személyeknek, akik számára az utóbbi variáció kecsegtetőbbnek tűnik, mindenképp ajánlatos megnézniük az Arizona határában lévő Paria kanyont, ahol egy igazi csodavilágnak lehetnek szemtanúi. Ugyanis a kanyon egyik oldalán egy igazán különleges szikla formációt vélhetnek felfedezni az ide látogatók, olyat, amit az eddigiekben bizonyára még nem láthattak. A Hullám – szikla nagyon sok turistát és kirándulót vonz maga köré, a világ minden tájáról a csodájára járnak a látogatók.