A fűtési rendszer átmosás fokozza a fűtésteljesítményt

fűtési rendszer átmosás

Előfordul időnként, hogy a kazán nagy teljesítménnyel működik, de a radiátorok mégsem melegednek fel. Ilyenkor kihagyhatatlan lépés a fűtési rendszer átmosás elvégzése. Ebbe a folyamatba nem ajánlatos egyedül belefogni, a futesrevital.hu weboldalt működtető cég munkatársai az igénylést és az időpont egyeztetést követően, a lehető legrövidebb határidőn belül végrehajtják a fűtési rendszer átmosás feladatát. A meghibásodásnak több oka is lehet.

Néha a gyártás során a csövekben maradt olaj vagy valamilyen más jellegű szennyeződés, ami csökkenti a víz cirkulálását, de leggyakrabban az a gond, hogy használat közben úgynevezett fűtésiszap, más néven vasoxid keletkezik és ülepszik le. A szerelő hőkamerával átvizsgálja a rendszert és amennyiben dugulást vagy hőfoltot talál, elvégzi a teljes fűtési rendszer átmosást, gépi vegyszeres módon, abból a célból, hogy a hálózat újra elérje az eredeti állapothoz közeli fűtésteljesítményt és védje a szisztémát a korrózió és egyéb vegyi folyamtok ellen.

Gázkészülék csere a hatékonyabb fűtésért

A fűtési rendszer akkor működik hatékonyan és energiatakarékosan, amennyiben a megfelelőképpen karban van tartva. Az egyszerűbb munkák elvégezhetőek házilag is, de a gázkészülék csere esetén mindenképp szakértőt kell hívni. Megoldható ez a futesrevital.hu weboldalt működtető cég segítségével, mert az általuk kiközvetített szerelők mindegyike rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Az új kazánra váltás lehet tervköteles vagy egyszerűsített, ezt a környezetben lévő műszaki feltételek határozzák meg.

A gázkészülék csere igényének a bejelentését követően, a vállalat a lehető legrövidebb időn belül, az időpont egyeztetést követően kiküldi a szakemberét a helyszínre, aki itt felméri a terepet. Ebbe beletartoznak az áramlástechnikai számítások a kéményre vonatkozóan, az egyeztetés a kéményseprői és az EPH szakvéleménnyel, a megfelelő típusú gázkazán kiválasztása, a meglévő készülék leválasztása és az új bekötése. A gázkészülék csere után a szobatermosztátok és az időjárásfüggő vezérlők beállításával, a műszaki átadást követően már üzembe is állítható.

seditor