A matematikai játékok hatása az iskolai eredményre

matematikai játékok

A kisgyermekeknek az egyszerű számolási technikák megtanítása ijesztő feladat, így az ezzel való megismertetési folyamatnak izgalmas módon és színes légkörben kell történnie, ami érdekelheti még a legnyugtalanabb apróságokat is.

A legjobb módja ennek a matematikai játékok, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyedén, izgalmasan és játékos formában ismerkedjenek meg a számokkal, a számolás alapjaival, a logikai műveletekkel, valamint a “több-kevesebb” fogalmával.

Az összeadás, kivonás, szorzás és osztás kapcsán felmerülő problémák megoldása esetén, a gyermek további motivációt kap a helyes válasz megtalálásához. A gyerek a matematikai játékok megnyerésével igyekszik jutalmat szerezni és a folyamat során megszerzett új információkra tökéletesen emlékszik.

Pontosan ez a szokatlan és szórakoztató forma, nem pedig a kötelező oktatás az, ami segít kialakítani az óvodás érdeklődését az új és hasznos anyagok iránt. A gyermekek a matematikai játékokon keresztül, az absztrakt gondolkodást is fejlesztik, továbbá megtanulnak elemezni és összehasonlítani a tárgyakat.

admin