Ápolják a klímát a kompresszorolajok

Kompresszor olajok

Az autóklíma védelme fontos, főleg a nyári időszakban, amikor nagyobb terhelésnek van kitéve. A kompresszor olajok védenek a nedvességétől és a korróziótól. Kiváló kenést biztosítanak a mozgó alkatrészeknek.

Ha ügyelünk rá, hogy mindig megfelelő minőségi olaj kerüljön a klímába, akkor a gazdaságos megoldást választjuk. Ugyanis, ha nem ügyelünk eléggé a kompresszorolaj minőségére, akkor egy váratlan pillanatban megadhatja magát a légkondicionáló. Egy forró nyári napon, jobb felhúzott ablakokkal és működő klímával utazni. Ilyenkor kiváltképp porosak az utak és rossz klíma esetén, lehúzott ablakok mellett ez mind bejut az utastérbe. Nem beszélve arról, hogy egész úton huzat lesz az autóban a menetszél miatt.

Viszont, mindez klíma mellett sokkal kényelmesebb és sokkal csendesebb. Mielőtt beköszönt a meleg, jobb megoldás inkább egy szakemberrel átnézetni az autót, mert amikor már beüt a baj, akkor nem lehet megmenteni a klímát és cserére szorul. A kompresszorolajok pont ezeket a váratlan gondokat akadályozzák meg.

admin