Az öntözőrendszer tervezés pontos adatok ismeretében lesz sikeres

öntözőrendszer tervezés

A ház körüli zöld területek, de akár a konyhakertek vízpótlásának a megoldására is számos lehetőség található manapság. Az ontozorendszered.hu weboldalt működtető cég esetében van lehetőség az öntözőrendszer tervezés önálló összeállítására és online beküldésére.

A webhelyen fel van tüntetve minden fontos paraméter, amit a megrendelő bele kell, hogy foglaljon a konkrét öntözőrendszer tervezés folyamatába. Ezek közé tartozik a terület nagysága, a ház és a hozzá tartozó burkolatok, akárcsak más épületek alapterülete, a növényekkel és gyeppel fedett terület hossza és szélessége, az északi irány és a vízforrás elhelyezkedése.

Ez utóbbiról fontos feltüntetni az átfolyó vízmennyiséget és a víz nyomását. Amennyiben szivattyús gépezet biztosítja a vízellátást, a motoron feltüntetett teljesítményt jelző értékek is fontosak, akárcsak a pumpa típusa. Az öntözőrendszer tervezés megkönnyítése és pontosítása céljából ajánlott akár okostelefonnal készített fényképeket is mellékelni az adatokhoz.

Az öntözőrendszer telepítése komplex feladat

A csapadékban szegény hónapok során a vidékünkön szinte már nélkülözhetetlen a vízpótlás. Erre a problémára kiváló megoldást nyújt egy önálló működésre képes öntözőrendszer telepítése. A weboldalon lehetősége van az érdeklődőnek, hogy a kert méretét, adatait és a vízforrás milyenségét beküldje online és ezzel megkönnyítse, illetve pontosabbá tegye a tervezést.

Minden helyszín más és más paraméterekkel rendelkezik, épp ezért az öntözőrendszer telepítése is minden egyes esetben különféle módon történik, mégpedig az előzetes ajánlat elfogadását és a helyszíni felmérést követően. Az ásási folyamatokkal indul a munkavégzés, az árkok elkészültekor kerül sor a csövek lefektetésére és a bekötőelemek, szórófejek, csepegtetők, mikró szórók felszerelésére.

A vízforrásra való rákötést követően kerülnek be a rendszerbe a zónákat irányító szelepek és a szeleposztók, valamint az elektromosságot vezető kábelek, amelyek a vezérlőegységig húzódnak. Az öntözőrendszer telepítés a vezérlőegység beprogramozásával fejeződik be.

seditor