Kíméli a szemet az asztali LED lámpa

asztali LED lámpa

A LED technológia különlegessége az, hogy minden eddig ismert és használt elektromos fényforrást sikerült kiszorítania. Az elképesztően erős fényt kibocsátó reflektoroktól egészen a fejlámpákig, manapság már minden LED-el készül. Már nem is meglepő, hogy a legtöbb íróasztalon asztali LED lámpa fénye mellett folyik a munka.

Ebben az esetben ez nemcsak az energiatakarékos kivitel miatt számít előnyösnek. Akkor biztosan a hideg fehér fénye az, ami miatt sokan választják!

Sajnos ez sem igaz. Az asztali LED lámpa előnye, hogy szinte egyáltalán nem bocsát ki hőt. Mivel ott van a közvetlen közelünkben, azért ez elég lényeges szempont.

Képzeljük csak el, milyen lenne a hagyományos 100-as izzó mellett üldögélni órákon keresztül! A halogénről nem is beszélve, nem hiába alkalmazzák sok területen melegítésre ezeket az izzókat. Ott lenne még alternatív megoldásnak a neon, viszont ez a vibráló fénye miatt fárasztja a szemet. Az asztali LED lámpa ellen viszont nem nagyon lehet felhozni ehhez hasonló érveket.

admin