Mi okozza a fitnesz gép műbőr vesztét?

fitnesz gép műbőr

Fitneszteremben járva igen kellemetlen tud lenni, ha az ember szakadozott üléssel bíró edzőgéphez kerül. A testépítő gépek párnázott részeinek borítását fitnesz gép műbőr szokta adni, ez az, amivel akár a fedetlen bőrfelület érintkezik. Éppen ezért nemcsak esztétikai, de fontos higiéniai kérdés is, hogy milyen minőségű fitnesz gép műbőrt használnak a kedvenc edzőtermünkben.

Ez az anyag rendkívül strapabíró, hiszen úgymond normális használata közben is állandó dörzsölésnek, súrlódásnak van kitéve a felülete. Az átlagos műbőrhöz képest, ez a speciális anyag sokkal jobban bírja ezt a fajta terhelést, de az anyag öregedésével így is számolnunk kell.

Ami sokat ronthat a műbőr állapotán, az a konditermek elkerülhetetlen mellékterméke, az izzadság. Minden teremben előírás, hogy törölközővel kell letakarni a párnázott részeket, de mindig van, aki ezt elfelejti és a fitnesz gép műbőr borítására bőven jut a maró, sós izzadságból. Amivel a legtöbbet lehet tenni az élettartamának növeléséért, az a megfelelő tisztítószer használata, ami nem maró hatású.

admin