Nem mindig elég a körömre vitamin

Körömre vitamin

Legfőképpen a nők, de napjainkban már egyre inkább a férfiak számára is rendkívül fontos az ápolt, kellemes megjelenés, a szép körmök, a rendezett frizura. Azonban, ez nem mindig jön magától, hiszen előfordul, hogy töredezettek, vékonyak a körmök, ami arra utal, hogy hiányos a körömre vitamin a szervezetünkben. Ugyanakkor utalhat különböző betegségekre is és ilyen esetekben már nem elég csak a megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni a szervezetbe, hanem bizony bőrgyógyász szakorvost is fel kell keresni.

Szerencsés esetben azonban nincs semmiféle betegség, csupán a megfelelő vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat kell pótolni ahhoz, hogy újra szép és fényes körmökkel büszkélkedhessünk. Nézzük meg pontosan, hogy melyek a leginkább megfelelő körömre vitamin fajták! A legfontosabb körömerősítő vitaminok közé sorolandó az A-, az E-, a B- és a H-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig nagyon fontos a körmök szempontjából a kalcium, a vas, a cink, valamint a szilícium.

Ezek a vitaminok tulajdonképpen az élelmiszerekben is benne vannak, csupán azt kell tudni, hogy melyekben. Azonban körömre vitamin nemcsak az élelmiszerek által vihető be a szervezetbe, hanem különféle gyógykészítmények által is, amelyeket patikákban, drogériákban lehet megvásárolni. Sőt, már az interneten hozzá lehet jutni ezekhez, ugyanis számtalan webáruház nyitotta meg virtuális kapuit, amelyek ilyen és ehhez hasonló termékek forgalmazásával foglalkozik.

Érdemes meglátogatni az egeszsegszakerto.hu weboldalt, ahol minden információt beszerezhet arról, hogy mi miatt vékonyodnak el a körmök, melyek erre a megfelelő vitaminok, ezek milyen élelmiszerekben találhatóak meg, illetve itt vásárolhat körömre vitamin termékeket is. A körmök betegségeiről is olvashat a weboldalon, így pontosan megtudhatja, hogy egy adott tünet milyen betegséget rejt és azt is, hogy mikor muszáj orvoshoz mennie, ha az adott jelet észleli a körmein. Ne hanyagolja el, mert megtörténhet, hogy egy körömre vitamin már nem fog segíteni és kezelésre van szüksége!

admin