Eukaliptusz olajjal a baktériumok és a vírusok ellen

eukaliptusz olaj

A kékgumifa antibakteriális és antiszeptikus hatását az ősidők óta nagyra értékelik. Észak-Afrikában egész ligeteket ültettek belőlük a malária terjedése elleni védekezésre, míg Ausztrália őslakosai ennek a növénynek a levelei segítségével gyógyították a legsúlyosabb harci sebeket. Az eukaliptusz olaj a köhögéscsillapítóktól kezdve, a rágógumik frissítésén át a dezodorokig és aromás vegyületekig, valamint a megfázásos és a vírusos betegségek megelőzéséig, mind a hivatalos és az alternatív orvoslásban, mind a kozmetikában és a háztartási vegyi anyagok gyártásában használatos.

Az eukaliptusz olajt a növény leveleiből vonják ki desztillációs módszerrel. Leggyakrabban ehhez az eucalyptus globulus zöldjét veszik igénybe, ami hatékonyan harcol a baktériumokkal és a vírusokkal. A kozmetikában a hangsúly elsősorban a fertőzések és gyulladások elleni küzdelemre irányul, felhasználva a növény herpesz és pattanások elleni hatékonyságát. Az eukaliptusz olaj hozzájárul a korpásodás és hajhullás megelőzéséhez és kezeléséhez.

Segít ellazulni az aromaterápia

A természetes illóolajok és más aromás készítmények szokatlan tulajdonságait már régóta ismerik az emberek. Manapság ezeket aktívan használják az orvostudományban, a kozmetikában, a főzésben és a mindennapi életben. Akkor miért nem élvezné az aromaterápia előnyeit otthon is, hogy első kézből tapasztalja meg az illóolajok gyógyító erejét?! Ezek a kivonatok 100%-ban organikusak és különféle növények virágaiból, gyümölcseiből, gyökereiből, száraiból származnak.

Vannak olyan mesterséges analógok is, amelyek bizonyos illatot utánozzák, ám ezeknek nincs gyógyhatásuk és nem alkalmasak az aromaterápiához. Az illóolajok alacsony hőmérsékleten történő sajtolással készülnek, ami miatt a végtermékek értékes természetes tulajdonságai maximálisan megmaradnak. Például a szőlőmag olaj tökéletesen hidratálja, táplálja és regenerálja a bőrt, növeli annak rugalmasságát, valamint erős antioxidáns hatással rendelkezik. A kivonatok felhasználásának az aromaterápiában számos lehetséges módja van.

admin