Fonyódi szállás borral és kolbásszal

Fonyódi szállás

A Balaton partja közkedvelt állomás nyáron, belföldi és külföldi turistáknak egyaránt. Az utóbbi időben igen felkapott település lett Fonyód kikötőváros. Fonyódi szállás a tó partján vagy elszigetelten, a peremterületeken is lefoglalható, ha nyüzsgés helyett nyugalomra vágyunk. A település bővelkedik kulturális programokban és látnivalókban.

Megtalálják a kedvenc programjukat a várak és szobrok szerelmesei, de a tanösvényeket és kilátókat preferálók is. Azoknak, akik a város szívében foglalnak fonyódi szállást, kötelező meglátogatni a piacot, ahol hatalmas területen kínálják portékáikat a kereskedők. Nemcsak a környékbeliek, de Európa egyik legkedveltebb piaca is.

Az augusztusban érkezők részt vehetnek a Szent István-napi forgatagban, míg a télen ellátogatók kóstolhatnak és betárazhatnak a kamrába a Fonyódi Kolbászfesztivál kínálatából. A finom étkeken kívül, bemutatkoznak a környékbeli borászok is az eseményen. A környező települések bővelkednek szőlőültetvényekkel, pincékkel, így részt vehetünk izgalmas borkóstolókon is.

seditor