Mikor van szükség lúdtalpbetétre?

lúdtalpbetét

A lúdtalp már egészen korán, gyerekkorban kialakulhat és komoly fájdalmakat, deformitásokat okozhat. Szerencsére sok esetben a lúdtalpbetét segíthet a korrigálásban. A probléma röviden összefoglalva a láb boltozatos rendszerének a lesüllyedését jelenti. A láb boltozatos rendszere 4-5 éves korra alakul ki, a végleges boltozat pedig 12 éves korunkra.

Ebben a fejlődési szakaszban érdemes minél több időt mezítláb tölteni, lehetőleg természetes kavicsos, füves talajon. A változatos inger hatására a láb izmai megfelelően fognak kialakulni, fejlődni. A lúdtalp azonban nemcsak gyermek, hanem felnőtt korban is kialakulhat. Mindkét esetben ajánlott ortopéd orvost felkeresni, aki személyre szabott speciális lúdtalpbetétet fog felírni.

A lúdtalpbetét használatával hatékonyan kezelhető a probléma, és megelőzhető az olyan kellemetlen tünetek kialakulása, mint a tyúkszem, bőrkeményedés, bütyök, kalapácsujj, térdfájás, sarkantyú vagy a nagy fájdalommal járó hosszanti boltozat süllyedése. Előregyártott lúdtalpbetét vásárlásával is megfelelően orvosolható a probléma, a kiválasztásra azonban kellő figyelmet kell fordítani.

A kényelem és az elegancia a Rieker női cipők legfőbb ismérve

Mozgásszervi egészségünket nagyban befolyásolja a lábbeli minősége, amit nap mint nap viselünk. Ezért elengedhetetlen, hogy csakis olyan jó minőségű, kényelmes és mindig a célnak megfelelő cipőt viseljünk, amiben a járás kellemes.

A Rieker női cipők megannyi típusáról elmondható, hogy minden korosztálynak széles választékban kínálnak lábbeliket. A kényelmetlen női cipőnél nincs nagyobb bosszúság a viselőjének. A Rieker női cipő egyedülálló jellemzője, hogy a cég által kifejlesztett „ANTISTRESS” technológiának köszönhetően minden cipő viseléséhez maximális komfortérzet társul.

Ezek a cipők nem szorítanak, elegendő hely van bennük a lábnak és járás közben megfelelő kényelmet biztosítanak a viselőjüknek. A Rieker női cipők a speciális talpuknak köszönhetően rendkívül hajlékonyak és rugalmasak, amely használat közben szintén fontos szempont.

seditor