Tippek az egészséges táplálkozás tökéletesítéséhez

egészséges táplálkozás

Évente körülbelül 18 millió ember hal meg valamilyen szív- és érrendszeri betegségben. Ennek gyökere az egészséges táplálkozás hiányában keresendő. Csak Magyarországon ez a szám évi 60-70 ezer főre rúg, ami kimagaslóan rossz eredmény, ha az Európai Unió átlagát vesszük figyelembe. Bár a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy mely ételeket kellene hanyagolni, de önmagában ez sokszor nem elég.

Ahhoz, hogy az egészséges táplálkozás tényleg eredményre vezessen, nem árt ismerni néhány apró, de annál hasznosabb trükköt. Először is, ne hagyjuk ki a reggelit, hiszen ezzel pótoljuk az éjszaka folyamán elhasznált tápanyagokat. A három fő étkezés mellé iktassunk be tízórait és uzsonnát is a vércukor szinten tartása érdekében.

Az egészséges táplálkozást az is erősíti, ha a nap utolsó étkezése másfél órával lefekvés előtt történik, így a szervezetünknek lesz ideje lebontani a bevitt tápanyagokat. Ne feledkezzünk meg az ajánlott napi folyadékmennyiség elfogyasztásáról, ami 2.5 liter, lehetőleg cukormentes italt kell jelentsen!

admin